07.03.2021: Martin Kohlstedt in Ancienne Belgique, Brussels | Concert Vibes

Martin Kohlstedt

Zaterdag 6 Maart 2021
Ancienne Belgique, Brussels

Duitse pianovirtuoos presenteert zijn gloednieuwe album 'Flur'

Coronavirus - COVID-19

Wat is de impact van het coronavirus (COVID-19) op Ancienne Belgique?
De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, concerttournees worden uitgesteld, festivals worden geannuleerd en overheden stellen maatregelen op. Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, volgen wij het laatste nieuws op en monitoren de impact op Ancienne Belgique van nabij.

Momenteel zijn alle concerten tot 4 April 2020 uitgesteld en afgelast, zonder tegenbericht gaan de andere concerten in Ancienne Belgique door zoals gepland. Wij raden je aan om ook de website van Ancienne Belgique te raadplegen voor de laatste info.

Tickets

Waar tickets kopen?
Wij raden je aan om je tickets voor concerten en evenementen in Ancienne Belgique rechtstreeks via de website van Ancienne Belgique te bestellen.

Toch een ticket doorverkopen of overkopen?
Een ticket doorverkopen is wetelijk toegestaan voor maximaal het bedrag dat u zelf betaalde voor het ticket. Let op wanneer u een ticket koopt van iemand anders: er is steeds het risico dat dit ticket niet geldig is. Het ticket kan nagemaakt of gedupliceerd zijn. Je koopt het ticket dus op eigen risico. Met een ongeldig ticket krijg je geen toegang tot het concert, daarom raden we aan om enkel via TicketSwap tickets door te verkopen of over te kopen.

Uitverkocht?
Wanneer een concert uitverkocht is in voorverkoop, zal dit vermeld zijn op de website van Ancienne Belgique. In dat geval zijn er geen tickets meer beschikbaar aan de avondkassa. Ook aan de avondkassa kan een concert uitverkopen. Om veiligheidsredenen worden er dan geen extra bezoekers meer toegelaten. Wil je zeker zijn dat je het concert kan bijwonen, koop dan op voorhand je kaartje!

Afgelast?
Best neem je contact op via het verkooppunt (bv. via de website van de zaal, of via de website van de band) waar je het ticket kocht.

Verplaatst?
Indien de nieuwe datum jou niet past, kan je best een terugbetaling aanvragen via het verkooppunt waar je het ticket kocht.

Praktisch

Waar kan ik de timetable voor Martin Kohlstedt vinden?
We raden je aan om de website van Ancienne Belgique te raadplegen enkele dagen voor het concert plaats zal vinden.

Zijn er lockers in Ancienne Belgique?
Er zijn lockers beschikbaar, maar het aantal lockers is beperkt dus het is aan te raden de lockers zoveel mogelijk te delen en op tijd te komen.

Kan ik mij in Ancienne Belgique beschermen tegen gehoorschade?
Conform de flankerende maatregelen met betrekking tot het beperken van gehoorschade tijdens muziekactiviteiten, melden wij het publiek dat het geluidsniveau in de zaal hoger kan zijn dan 96 dB(A). In AB kan het publiek steeds beschikken over de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen (oordopjes) die afdoende demping bezorgen.

Ancienne Belgique heeft uit zorg voor zijn bezoekers steeds zo veel mogelijk maatregelen genomen die gehoorschade helpen te voorkomen. Zo worden de geldende geluidsnormen strikt gehandhaafd en krijgen alle bezoekers gratis oordopjes, deze worden ter beschikking gesteld.

Vind je het concert te luid?
- Oordoppen zijn gratis beschikbaar en verkrijgbaar bij de verschillende togen in het gebouw
- Herbruikbare oordopjes zijn voor 4€ (2 x 2€) verkrijgbaar via de dispensers in de Agora en aan de inkom van de Club

Om een nog betere dienstverlening te kunnen verzekeren stelt de AB vanaf heden ook een aantal professionele gehoorbeschermers voor kinderen ter beschikking. Deze gehoorbeschermers kunnen uitgeleend worden voor de duur van het concert. Hiervoor wend je je tot één van de AB stewards die zich bevinden aan de ingang van onze zaal. Zij zullen je verder helpen en nemen de oorbeschermer ook terug in ontvangst na het concert. Als garantie voor deze uitlening zal je identiteitskaart gevraagd worden.

Kan ik kinderen meenemen naar Ancienne Belgique?
Voor staande concerten georganiseerd door AB of co-producties met AB mag per volwassene één kind onder de twaalf jaar gratis mee binnen. Zelfs bij uitverkochte concerten! Om te weten of een concert door AB georganiseerd wordt, kijk je bovenaan de concertpagina bij 'organisatie'. Let wel, voor concerten die door gaan in AB Ballroom, AB Box of AB club kan de zichtbaarheid voor kinderen van het podium beperkt zijn.

Deze regel geldt echter niet voor:
- Zittende concerten in het AB Theater of AB Flex (kijk de locatie na, bovenaan de concertpagina)
- Concerten die niet door AB georganiseerd worden

Is de Ancienne Belgique rolstoelvriendelijk?
De Ancienne Belgique is toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Bekiijk de website van Ancienne Belgique voor meer informatioe voor mensen met een beperking.

Eten in de buurt van Ancienne Belgique

AB Café & Resto vind je in de Steenstraat om de hoek links van de ingang van AB. Op concertavonden kan je stressloos dineren en daarna met je concertticket rechtstreeks de grote zaal binnen. De Ancienne Belgique bereidt alles bovendien met eerlijke ingrediënten die passen binnen hun duurzaamheidsfilosofie.

Overnachten in de buurt van Ancienne Belgique

Wij zijn momenteel nog op zoek naar toffe plekken om te overnachten in de buurt van de Ancienne Belgique.

De route naar Ancienne Belgique

Waar ligt de Ancienne Belgique?
Ancienne Belgique bevindt zich in een voetgangerszone. Goede reden om nog eens stil te staan hoe je in de toekomst naar de AB komt. Wij raden aan het openbaar vervoer te nemen. Het station Brussel-Centraal ligt immers op wandelafstand. Als je dan toch geen afstand kan nemen van de auto, parkeer je auto dan best gewoon aan de rand van Brussel in één van de transitparkings en gebruik je Eventpass (=code op je aangekochte ticket) om met de metro naar AB te komen.

Met de trein naar Ancienne Belgique?
Ancienne Belgique ligt op amper 10 minuutjes stappen van het station Brussel-Centraal. De meeste concerten stoppen om 22.30 uur zodat je in de meeste gevallen nog naar huis kan met de laatste treinen van NMBS!
Tip: NMBS heeft exclusief voor de bezoekers van de Ancienne Belgique een AB-concertticket gecreëerd, waarmee je een heen-en-terugreis met de trein in 2e klas kunt beleven.

Met de MIVB of De Lijn naar Ancienne Belgique?
Op elk AB concertticket vind je een Event Pass terug die je recht geeft op het gebruik van tram, bus en metro op de dag van het concert. Om deze samenwerking tussen AB en MIVB mogelijk te maken, rekent AB per ticket 1 euro mobiliteitsbijdrage aan. Ter vergelijking: een heen- en terug rit kost u vandaag 4,20 euro. Een parkeerbeurt in Brussel centrum is vaak nog duurder.

De meeste concerten eindigen ten laatste om 22.30. Zo kan je overal in het Brusselse Gewest makkelijk terug naar huis dankzij de avond- en nachtlijnen en het Noctis-netwerk van de MIVB.

Met de Auto - Parkings in de buurt van de AB
Parking Munt (Muntplein 25, 3 min. wandelen)
Parking De Brouckère (De Brouckèreplein, 3 min. wandelen)
Parking Grote Markt (Grasmarkt 104, 7 min. wandelen)
Parking Dansaert (Nieuwe Graanmarkt 2, 7 min. wandelen)
Parking Lepage (Lepagestraat 23, 8 min. wandelen)
Parking Brussel-centrum (Dambordstraat 26, 13 min. wandelen)

Waar ligt Ancienne Belgique?