Geen Festival Dranouter in 2020

Geen Festival Dranouter in 2020

Door de beslissing van de veiligheidsraad rond COVID 19, werd de 2020 editie van Festival Dranouter uitgesteld. De organisatie liet wel al weten dat de volgende editie zal plaatsvinden op 6, 7 en 8 Augustus 2021. Lees hun statement hieronder, of bekijk hun website voor meer informatie.

 

Festival Dranouter's aankondiging

"Dit zijn ongekende tijden. De wereld ziet er sinds kort anders uit. Het sociale leven ligt grotendeels stil. De maatregelen zijn nooit gezien. Binnenkort is daar de zomer en de festivals. Adviezen van experten zijn ingewonnen, er is met artiesten overlegd. De Nationale Veiligheidsraad heeft vandaag beslist dat massabijeenkomsten t.e.m. 31 augustus 2020 niet toegelaten zijn in België. Het wordt dus een zomer zonder Festival Dranouter. Dat is de enige juiste beslissing. Ze overvalt ons niet. Het lag in de lijn der verwachting en we hebben er enkel groot begrip voor. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers is onze grootste prioriteit. De richtlijnen van overheden volgen. Verantwoordelijkheid nemen. Zorg dragen voor jezelf en geliefden. Het virus een halt toeroepen. Daar draait het nu om. Onze festivals nemen pauze, de voorbereidingen worden stopgezet. In 2021 staan we er opnieuw.

Zomertijd. Festivaltijd. Met vrienden genieten van die unieke festivalsfeer. Samen dansen. Samen zingen. Samen de beste concerten beleven. Net dat samen zijn vormt een probleem. Verwacht wordt dat de maatregelen tegen de zomer versoepeld kunnen worden. Volgens experten is het echter niet wijs om grote massa’s - bezoekers uit België en vaak ver daarbuiten - bijeen te brengen op onze festivals deze zomer.

Dat Festival Dranouter er niet zal zijn deze zomer komt hard binnen. Voor de fans die er maanden naar hebben uitgekeken. Maar ook voor onze medewerkers, leveranciers, crew, artiesten, vrijwilligers, omwonenden. Onze sector bloedt. Via vakverenigingen en beroepsfederaties worden specifieke steunmaatregelen gevraagd aan de overheden. Wij steunen elk initiatief. Met onze ticketpartner worden momenteel verschillende pistes onderzocht. Zodra de regeling voor ticketkopers uitgewerkt is zal daarover gecommuniceerd worden. In de eerste plaats naar de ticketkopers zelf. Hou er rekening mee dat dit nog een paar dagen kan duren. Blijf op de hoogte van alle nieuws via onze nieuwsbrief, onze Facebookpagina en onze website.

Voor nu: blijf binnen, was je handen, hou afstand, zorg voor jezelf en mekaar.  Dokters, verpleegkundigen, zorgverleners…. zij zijn de helden van vandaag. Zij gaan tot het uiterste voor een betere toekomst. Bedank en steun hen zoveel als mogelijk.

Wij kijken vooruit, naar betere dagen. We zijn veerkrachtig. We blijven positief ingesteld. We gaan plannen maken voor volgende zomer. Want dan willen we er weer staan. Met de beste festivals.  

Take care. Tot volgend jaar: op 6-7-8 augustus voor Festival Dranouter 2021."

Concert Vibes

Concert Vibes

Belgische muziek agenda